Senioritoimikunta

Toimintaa

Osallistutaan omalla joukkueella alueelliseen senioriliigaan. Järjestetään senioreille omaa kilpailu- ja ystävyystoimintaa. Kannustetaan jäseniä osallistumaan golfliiton kilpailutoimintaan. Suunnitellaan vierailuja lähialueen kentille. Innostetaan seniorijäseniä osallistumaan opetustapahtumiin. Toimintaa järjestetään ympärivuotisesti.

Liity mukaan Senioreiden Facebook-ryhmään AGN Aurinkoiset sennut.

Toimikunta

 • Leila Vairinen pj. 050 558 1545
 • Kerttu Pirttimäki
 • Reija Lindgren
 • Esa Rekola
 • Reino Ahtiainen
 • Rauno Toivola

Senioriliiga

Ilmoittautumiset joka liigamatsiin alkaa peliviikkoa edeltävän viikon sunnuntaina ja päättyy torstaina, ilmoittautuminen Nexgolfin kautta tai suoraan Caddiemasterille toimistoon. Huom. ilmoitusaika 5 päivää.

Kun kapteenit ovat saaneet joukkueen koottua, syöttää CM pelaajat kilpailukalenteriin (kotiottelussa myös vierasjoukkueen). Lähtöajat on nähtävissä kotisivuilla kilpailukalenterissa. Vierasottelussa CM lähettää AGN:n joukkueen sähköpostina vastustajan CM:lle.

Kotiottelussa pisteet laskee CM, kun tulos on selvillä tarkastavat kapteenit sen ja CM lähettää tuloksen Tapio Rohkealle sähköpostina (hän vastaa liigan tulosseurannasta).

Kapteeni valitsee joukkueen pelaajat ( 12 hlö) huomioiden kilpailulliset periaatteet (50 %) ja seuraavat (50 %) periaatteella "kaikki pelaa". Lisäksi joka kerta mukaan valitaan yksi lisä 4-hengen ryhmä.

Jokaisessa joukkueessa pelaa 6 yli 50 v. miessenioria, 4 yli 50 v. naissenioria ja 2 yli 65 v. veteraania. Pisteet lasketaan 3 parhaan seniorimiehen, 2 seniorinaisen ja 1 veteraanin osalta, josta saadaan kisan kokonaistulos. Elikkä tämä helpottaa "osallistumispaineita". Siis kaikkien ei tarvitse tehdä "tulosta" joka kerta.

Kotimatseissa osallistumismaksu on 0 € pelioikeuden omaaville(25 € ilman po)sisältäen vähintään keittolounaan ja vierasmatseissa 25 € sisältäen vähintään keittoluonaan.

Huom ! Naisseniorien sekä veteraanien sarjassa pelataan punaisilta ja miesseniorien sarjassa keltaisilta tiiauspaikoilta

AGN:n senioriliigan kapteenit 2019:

Toimikunnan jäsenet vuoroillaan. Kapteenit ilmoitetaan ennen kutakin kisaa.

V-S SENIORILIIGAN OTTELUOHJELMA 2019

WGCC-AGN ma 13.05
KGM-AGN ti 21.05
AGN-MTG ti 11.06
AG-AGN ti 25.06
SaG-AGN ti 09,07
AGN-LoG ti 16.07
AGN-UGK ma 05.08
ArGC-AGN ti 20.08
AGN-HGCC ma 09.09
AGN-AlGo ti 03.09

Liigan joukkueet ovat:

 • Alastaro Golf, Virttaa
 • Archipelagia Golf Club, Parainen
 • Aura Golf, Turku
 • Aurinko Golf, Naantali
 • Harjattula Golf  & Country Club, Turku
 • Kankaisten Golf, Masku
 • Loimijoki Golf, Ypäjä
 • Meri-Teijo Golf, Teijo
 • Salo Golf, Salo
 • Uudenkaupungin Golfklubi, Uusikaupunki
 • Wiurila Golf & Country Club, Halikko

V-S SENIORILIIGAN TULOKSET

  Vvoitot Kvoitot Tasan Tappiot PB-pisteet PB-pisteet P-ero Pisteet
ArGC 2 5   3 1962 1896 66 26
WGCC 2 4 1 3 2021 1993 28 25
LoG 1 5   4 1905 1916 -11 23
AlGo 1 4 1 4 1938 1931 7 22
SaG 2 3   5 1938 1939 -1 22
HGCC 2 3   5 1873 1886 -13 22
AGN 1 4   5 1990 1986 4 21
KGM 1 3   6 1959 1956 3 19
AG 1 3   6 1958 1991 -33 19
MTG   4   6 1932 1923 9 18
UGK   3   7 1877 1902 -25 16

 

SÄÄNNÖT 2019

Joukkueessa pelaa 6 mies-, 4 naissenioria ja 2 veteraania. Etukäteen on ilmoitettava mihin kategoriaan kukin pelaaja lasketaan. Veteraanien oltava vähintään N65 tai M65.

Joukkueeseen saa osallistua yleissäännöstä poiketen myös joukkueen kotikentällä pelioikeuden omaava pelaaja. Kuitenkin pelikauden aikana liigapeleissä pelaajavoi edustaa vain yhtä seuraa.

Kotijoukkue on vastuussa siitä, että ottelu pelataan sovittuna aikana ja ottelutulos ilmoitetaan viipymättä sarjavastaavalle: tapio.rohkea@wgcc.fi  Ottelun siirrosta on sovittava osapuolten kesken riittävän ajoissa, mielellään vähintään viikkoa ennen pelipäivää. Jos olosuhteet pelipäivänä ovat erittäinhuonot, voivat ottelukapteenit sopia pelattavaksi vain yhdeksän reikää (lopputulos ilmoitetaan kaksinkertaisena) tai sopia kokonaan uuden pelipäivän.

Joukkueen kokoonpano on ilmoitettava vähintään kahta pelipäivää ennen ottelua kotijoukkueen caddiemasterille  (WGCC:n kotiotteluissa myös seuran yhteyshenkilölle).
Vierasjoukkueelle varataan yksi ylimääräinen lähtö enintään neljälle pelaajalle. Kotijoukkue voi täydentää lähtöä omilla pelaajillaan. Näiden pelaajien tulosta ei huomioida joukkueiden tuloksissa.
Vierasjoukkue ilmoittaa ylimääräiset pelaajat joukkueen kokoonpanon yhteydessä.

Kilpailumaksu on 25 euroa per pelaaja ja se sisältää vähintään keittolounaan. Kilpailumaksua ei voi maksaa vapaakortilla, pelilipulla tai millään alennuskortilla. Mikäli kotijoukkue laskuttaa vierasjoukkueelta kilpailumaksun tai osan siitä, vierasjoukkueen ottelukapteenin tulee jo joukkueen kokoonpanon ilmoittamisen yhteydessä toimittaa kotijoukkueelle tarkat laskutusohjeet.

Lähdöt neljän hengen ryhmissä ja jokaisessa lähdössä on oltava molempien joukkueiden pelaajia.

Pelataan stableford pistebogeyta normaalein säännöin. Pelaajan tuloksesta ei voida tehdä mitään leikkauksia. Tasoitusraja on kuitenkin hcp 36, eli korkein huomioitava tasoitus on 36, vaikka pelaajan todellinen tasoitus olisi tätä korkeampi. Tasoituksissa huomioidaan kentän slope-taulukot normaalisti. Kenttien pelaajille asettamat omat tasoitusrajat eivät ole otteluissa voimassa.

Naisseniorien sekä veteraanien sarjassa pelataan punaisilta ja miesseniorien sarjassa keltaisilta tiiauspaikoilta. Mikäli tiiauspaikat ovat merkityt muulla tavoin, pelataan lähinnä vanhaa merkintätapaa (punainen/keltainen) vastaavilta pituuksilta.

Joukkueen yhteistulokseen lasketaan kustakin kategoriasta paras puolisko, eli kolme miessenioria, kaksi naissenioria ja yksi veteraani (pistebogey-tulokset lasketaan yhteen).

Kussakin ottelussa tulee joukkueilla olla nimetyt kapteenit. Kapteenit sopivat keskenään mahdolliset erimielisyydet. Mikäli kapteenit eivät pysty sopimaan, alistetaan asia sarjavastaavan päätettäväksi.

Vierasvoitosta joukkue saa neljä pistettä, kotivoitosta kolme pistettä, tasapelistä kaksi pistettä ja tappiosta yhden pisteen.
Taulukossa sarjapisteet ratkaisevat järjestyksen ja jos sarjapisteet ovat tasan, ratkaisee järjestyksen tehtyjen bogey-pisteiden piste-ero. Jos nekin ovat yhtä suuret, sijoitus jaetaan. Keskinäisiä otteluita ei huomioida, koska kotikentän merkitys on liian suuri.
Luovutusvoitto huomioidaan tuloksissa seuraavasti:
  -luovutusvoiton saanut joukkue saa 3 pistettä ja bogey-pisteet koko kauden keskiarvon mukaan
  -luovuttajajoukkue saa 0 pistettä

Palkintojen jako tapahtuu voittaneen joukkueen kotikentällä järjestettävässä päätöstilaisuudessa kahden viikon kuluessa sarjan päättymisestä, mielellään vielä syyskuun aikana.
Liigan voittaja järjestää päättäjäistilaisuuden ja tarjoaa palkintoseremonioiden yhteydessä kotikentällään pelikierroksen muiden seurojen edustajille (enintään kaksi pelaajaa / seura).
Jokainen seura maksaa liigaan osallistumisesta 30 euron liigalisenssimaksun, jonka sarjan voittanut joukkue laskuttaa muilta seuroilta ja sillä kustannetaan kauden päättäjäisten ruokailu ym. kuluja.

 

Caddiemaster ja Proshop

Suljettu
 

Toimisto

Ma-pe klo 9-16.30
puhelin/sähköposti

Ravintola ja pukuhuoneet 

Suljettu
 

Pääkenttä

Suljettu
 

YSI+

Avoinna
 

Range

Avoinna
pallokorit poistettu

Sivukartta