Käytäntöjä Aurinko Golfissa

Pelinopeus
 

Par72 -kentän suosituspeliaika on 3h 52min. Puolivälissä voidaan pitää max 10 minuutin tauko mikäli ryhmän peliaika on tavoiteajassa. Ysi+ -kentän suosituspeliaika on 1h 30min. Jotta peli olisi ripeää ja mielekästä kaikille, on pelaajien hyvä huomioida seuraavat seikat: 

 • Ryhmän tulee edetä kentällä ripeästi ja edellä olevan ryhmän nopeuden mukaan.
 • Pelataan "ready golfia" eli pelaaja lyö kun on valmis riippumatta siitä, onko joku kauempana reiästä, kuitenkin muistaen turvallisuus kentällä.
 • Jokainen katsoo muiden ryhmän pelaajien lyönnit, jotta pallot eivät katoa.
 • Lyödään tarvittaessa varapallo.
 • Pelialueelle kadonnutta palloa saa etsiä 3 minuuttia. Vedestä tai pelialueen ulkopuolelta ei palloa tule etsiä.
 • Mikäli ryhmän edessä on tyhjä väylä, eikä edessä olevaa ryhmää saada pelaamalla kiinni, tulee takaa tulevalle nopeammalle ryhmälle antaa ohituslupa.
 • Jos kenttä on ruuhkainen, kannattaa pallo nostaa siinä vaiheessa kun väylän maksimilyöntimäärä on tullut täyteen (nettotuplabogey eli kaksi lyöntiä yli oma par).
 • Lyhyet putit suositellaan puttaamaan ilman lippua ja lipulla puttaavat lyövät ensin, jotta lippu otetaan reiästä pois vain kerran.
   

Golfkäyttäytyminen
 

Pelaajien tulee noudattaa hyviä käytöstapoja sekä turvallisuutta kentällä. Asianmukainen golfpukeutuminen kentällä pitää sisällään siistit vaatteet sekä kauluksellisen paidan, ei esimerkiksi farkkuja tai verryttelyhousuja.
 

Jälkien korjaaminen kentällä
 

Kentän kunnon ja pelaajien viihtyvyyden ylläpitämiseksi tulee noudattaa seuraavia yksinkertaisia käytäntöjä:

Lyöntijäljet

Väylillä lyöntijäljet korjataan joko asettamalla divotti huolellisesti takaisin paikalleen ja/tai täyttämällä lyöntijälki täyttöhiekalla. Hiekkapullot löytyvät klubitalon kulmalta. Täyttöhiekkaa pulloihin löytyy 1. tiin vierestä sekä matkalla 10. tiille.

Pallon alastulojäljet viheriöllä

Pallon alastulojäljet viheriöllä tulee ehdottomasti korjata. Alastulojälki korjataan painamalla greenihaarukka reiän viereen ja työntämällä pintanurmea reikää kohti, ei nostamalla reikää ylös. Toista ympäri reikää. Tästä voit katsoa USGA:n ohjevideon alastulojäljen korjaamisesta.

Hiekkaesteet

Tasoita hiekkaesteessä kaikki jäljet huolellisesti haravalla. Harava jätetään kokonaan bunkkerin sisään väylän suuntaisesti koneellisen leikkuun nopeuttamiseksi.

Hyvä yleisohje jäkien korjaamiseen kentällä on, että jätä väylät, hiekkaesteet ja viheriöt sellaiseen kuntoon millaisena ne itse haluaisit pelata.
 

Muuta huomioitavaa
 

 • Alimmalla tasoituksella pelaava vastaa koko ryhmän toiminnasta.
 • Teräspiikkien käyttö kengissä kentillämme ja klubitiloissa ei ole sallittua.
   

Paikallissäännöt
 

Tutustu paikallissääntöihimme täällä.

 

Caddiemaster

Suljettu


 

Toimisto

Ma-Pe 9.00-16.00
Sähköpostitse ja puhelimitse
 

Ravintola ja pukuhuoneet 

Ravintola suljettu kauden 2020 osalta. 

 

Pääkenttä

Suljettu


 

YSI+

Suljettu


 

Range
 

Avoinna
itsekeruulla

 

Sivukartta