PAIKALLISSÄÄNNÖT

PAIKALLISSÄÄNNÖT AURINKO GOLF                                                                      

Omenapuut, tuetut ja/tai nauhalla merkityt puut ovat kiinteitä haittoja. Vapautuminen säännön 24-2 mukaan.

Väyliä reunustavilla alueilla oleva hake on kentän oleellinen osa. Yksittäiset hakkeen palaset ovat kuitenkin irrallisia luonnonhaittoja, jotka voi poistaa säännön 23-1 mukaan. Jos pallo liikahtaa hakkeenpalasia siirrettäessä tästä seuraa yksi rangaistuslyönti ja pallo on siirrettävä takaisin paikoilleen. Sääntö 18-2.

Väylillä 5 ja 17 olevat sorapäällysteiset salaojat ovat kiinteitä haittoja. Vapautuminen säännön 24-2 mukaan.

Väylän 2 viheriön vasemmalla puolella olevalta tieltä vapautuminen säännön 24-2 mukaan tai määritetylle Drop zonelle. Pallo pitää pudottaa pudotusalueelle, sen ei kuitenkaan tarvitse jäädä sille.

Maasillat kentillä ovat vesiesteen ulkopuolella. Maasiltojen tiepinta on kiinteä haitta. Vapautuminen säännön 24-2 mukaan.

Hiekkaesteissä olevat irtokivet saa rangaistuksetta poistaa. Vapautuminen säännön 24-1 mukaan.

Muurahaiskeot ovat kiinteitä haittoja.  Vapautuminen säännön 24-2 mukaan.

Väylällä 12 olevaan sähköjohtoon (poislukien pylväät ja tukirakenteet) osuttaessa lyönti pitää uusia rangaistuksetta. 

Kunnostettavat alueet on merkitty joko sinivalkoisella paalulla, jolloin alueella pelaaminen on kielletty, tai sinisellä paalulla, jolloin alueelta voi vapautua. Molemmissa tapauksissa vapautuminen säännön 25-1 mukaan.
Rangaistus paikallissäännön rikkomisesta:
Reikäpeli - reiän menetys
Lyöntipeli - kaksi lyöntiä

Etäisyyttä mittaavan laitteen käyttö on sallittu sekä harjoitus- että kilpailukierroksilla ellei kyseisen kilpailun kilpailumääräyksissä muuta kerrota. Laitetta saa käyttää vain etäisyyden mittaamiseen. Rangaistus tämän säännön rikkomisesta on kilpailusta sulkeminen.