Uutiset

14.09.2021

Kentänhoidon syystyöt

Kentähoidossa on alkamassa syystyöt jaalla olevassa ohjelmassa on kerrottu tarkemmin mitä tapahtuu ja milloin, sekä se miten nämä vaikuttavat mahdollisesti pelaamiseen.

Väylien syväviiltoilmastus Shockwave-laitteella alotetaan pääkentällä  20.9 maanantaina, kesto noin viikko riippuen kelistä. Ysi+ viimeisenä pari päivää. Ei vaikutusta pelaamiseen, paitsi traktorilla etuajo-oikeus ja etenee melko hitaasti, 1-2km/h väylällä.

Väylähiekkaa kuskataan parkkipaikan taaimmaiseen nurkkaan alkaen ensi viikolla. Pyydetään ettei autoja jätettäisi hiekkakasojen läheisyyteen. Väylien hiekoitus aloitetaan heti kun vuokralaitteet saapuu - tod. näk viikon 38 lopulla tai 39 alussa.

Hiekoitettu väylä syväilmastetaan 22mm tapeilla, jonka jälkeen hiekka harjataan ilmastusreikiin/kasvustoon leveällä traktoriharjalla. Kelistä riippuen toimenpiteet vievät aikaa 1-2 viikkoa. Nämä toimenpiteet jo vaikuttavat pelaamiseen, ja otammekin käyttöön siirtosäännön.

Säännöllisillä hiekoituksilla, ilmastuksilla ja pystyleikkuilla hoidetaan väylien(myös griinien ja tiiboksien) kuitukerrosta ja edistetään kasvualustan läpäisevyyttä ja juuriston hapensaantia. Yli 15 vuoden aikana väylien pintaan on kertynyt kuolevasta kasvustosta ja leikkuujätteestä paljon orgaanista ainesta - pinta tiivistyy jalkojen ja hoitokoneiden alla. Tuloksena on vähitellen kasvanut kuitukerros, joka toimii pesusienen tavoin. Happi, vesi ja ravinteet eivät pääse imeytymään kasvukerrokseen ja kuivuminen hidastuu. Pelipinnasta on tullut pehmeä ja kasvitautien riski kasvaa. Säännöllisellä ja pitkäjännitteisellä työllä yhdistettynä kuivatuksen parantamiseen pyritään tulevaisuudessa napakkaan ja kuivaan pelipintaan.

Väylien jälkeen lyöntipaikat hiekoitetaan ja ilmastetaan 22mm tapeilla + harjaus.

Viheriöt viiltoilmastetaan ja syväilmastetaan 12mm tapeilla kauden lopussa.

Maanataina 4.10 ykköselle talvigriini loppukaudeksi ja aloitetaan korjaamaan griinin notkoa ja uusitaan griinibunkkerit. Kun bunkkerin pohjat on saatu valmiiksi, siirrytään uudistamaan vitosen griinibunkkeria ja väylälle tulee talvigriini. Aikataulu riippuu pitkälti kelistä. Jos ehditään neloselle ja muualle niin hyvä.

Lisäksi pitkät heinät mm. 12 väylän ympärystöstä niitetään ja leikkuujäte kerätään talteen.

Näiden töiden ohella kenttiä pyritään hoitamaan normaalisti.

Hyviä syyspelejä kaikille!

- AGN kentänhoito

Caddiemaster

Ma-Su 8-18


 

Toimisto

Ma-Pe 9.00-16.30
Sähköpostitse ja puhelimitse
 

Ravintola ja pukuhuoneet 

Ma-To 10-21, Pe 10-22, La 8-22, Su 8-21
(keittiö 11-19)
Lounas arkisin 11-14
Pukuhuoneet ja saunat avoinna

Pääkenttä

Avoinna

Vain AGN autot sallittu

 

YSI+

Avoinna

Vain AGN autot sallittu

Range
 

Avoinna

Sivukartta