Uutiset

29.04.2021

Aurinko Palsta - Osa 11, Kentänhoidon tervehdys

Väistyvä talvi olikin täysin erilainen kuin edellinen. Kunnolla lunta ja pakkaskelejäkin. Lumi antoi viheriöille suojaa, mutta samalla käynnistyi lumisen talven arvailut ja tutkimukset. Mitenköhän ne griinit siellä lumen alla pärjäävät? Onko jäätä? Onko loskaa? Onko lumihometta?!? No entäs jääpoltetta? Lopulta päädyttiin auraamaan puolet viheriöistä maaliskuun alkupuolella koska lumen alle oli muodostunut loskaa, jonka alla oli pieni jääkerros. Loput viheriöt pärjäsivät hyvin pelkän lumen alla. Tarkkana siis piti olla ja nyt tuntuu siltä, että teimme oikeat ratkaisut oikeaan aikaan. Griinit näyttävät kelvollisilta ja pelaamaan päästään suoraan hyvin talvehtineille kesäviheriöille. Jopa viheriöiden notkokohdat selvisivät hengissä talven yli. Viime syksy oli taas kerran otollista aikaa kasvitaudeille ja tautipaine olikin kova. Viheriöt saatiin pidettyä melkoisen hyvänä muutamia yksittäisiä homeläikkiä lukuun ottamatta. Lyöntipaikoilla on läikkiä kuten myös väylillä, mutta ei todellakaan mitään pahaa. Jäljet korjaantuvat kyllä hyvin, kun heinän kasvu alkaa.


Väylät päästiin taas hiekoittamaan, viime talvenahan tämä jouduttiin jättämään tekemättä. Väylille, lyöntipaikoille ja rangelle levitettiin yhteensä noin 500 tonnia hiekkaa. Ennen kentän avaamista väylät harjataan, jolloin hiekkaa saadaan avoimiin ilmastusreikiin. Hiekka parantaa myös nurmipinnan pelillisiä ominaisuuksia. Tarkoitus on tulevaisuudessa tehdä väylistä kuivia, joten väylien hiekoituksia onkin tarkoitus jatkaa myös syksyisin. Tähän liittyy myös kuidun hoitaminen ja säännölliset ilmastukset. Vaikutukset eivät ole välittömiä, mutta yhdessä kuivatuksen parantamisen kanssa tulokset näkyvät tulevina vuosina.


Kentänhoitoon ei nähdäkseni ole tarpeellista tehdä suuria muutoksia. Viheriöiden osalta säännöllistä jyräämistä jatketaan tai jopa lisätään. Kevyitä hiekoituksia myös lisätään. Todella kevyellä tomutuksella 2-3 viikon välein hoidetaan kuitua ja parannetaan pallon käyttäytymistä. ilmastuksia 8mm tapeilla jatketaan kuukausittain ja pintailmastuksia 1-2 viikon välein. Nämä hoitotoimenpiteet eivät vaikuta pelaamiseen negatiivisesti. Vesiesteiden reunoja ei ole talven aikana päästy siistimään lumimäärästä johtuen, mutta työ tehdään myöhemmin keväällä kentän hieman kuivuttua.


Väylälle 14 tulevalla kaudella tulee kokeiluun Husqvarnan Automower robottileikkuri. Leikkuukorkeus on 10mm. Leikkuri tullaan asentamaan keväällä ja sille tulee pieni latausasema väylän reunaan. Golfautoihin on tulossa Visage gps-järjestelmä. Järjestelmällä voidaan ohjata autojen toimintaa mm. toiminta-alueen, nopeuden ja paikannuksen suhteen. Autot varustelemaan infonäytöllä. Enemmän aiheesta myöhemmin.


Lopuksi perinteiset muistutukset pallonalastulojälkien ja divottien korjaamisesta. Muistetaan ja viitsitään myös viedä kärryt ja hiekkapullot omille paikoilleen käytön jälkeen. Roskat roskiksiin ja noudatetaan kentällä etikettiä – huomioidaan kentänhoitajat ja kanssapelaajat.

Nähdään kentällä

- AGN kentänhoito

Caddiemaster

Ma-Pe 8-20
La 8-18
Su 8-20
 

Toimisto

Ma-Pe 9.00-16.30
Sähköpostitse ja puhelimitse
 

Ravintola ja pukuhuoneet 

 Ma-Pe 10-20 (keittiö 11-18)
La-Su 9-20 (keittiö 11-18)

Pukuhuoneet ja saunat avoinna

Pääkenttä

Avoinna

Autot käytössä

YSI+

Avoinna

Autot käytössä

Range
 

Avoinna
 

Sivukartta